SUOMEN KORKEIN SILTA YHDISTÄÄ RAIPPALUODON SAAREN JA MANTEREEN

post thumb
Vaellukset
by Minttu/ on 08 Jun 2021

SUOMEN KORKEIN SILTA YHDISTÄÄ RAIPPALUODON SAAREN JA MANTEREEN

Suomen korkeimpien paikkojen lista sijoittuu suurelta osin Enontekiölle. Siellä sijaitsee jokainen Suomen yli 1 000 metriä korkea huippu ja 60 % Suomen tuntureista. Mutta mikä näistä on Suomen korkein paikka? Se on suomalaisille hyvinkin tuttu tunturi nimeltä Halti. Sen korkein kohta Suomen puolella on peräti 1 323,6 metriä korkea. Haltin huippu sijaitsee Norjan puolella ja on peräti 1 361 metriä korkea.

SUOMEN KORKEIN SILTA YLTÄÄ 82 METRIIN JA YLI KILOMETRIN PITUUTEEN

Suomen korkein silta voittaa samalla myös suomalaisten siltojen pituusennätyksen. Raippaluodon silta on 1045 metriä pitkä ja samalla ainoa silta Suomessa, joka ylittää kilometrin pituuden. Silta yhdistää Raippaluodon saaren mantereeseen korvaten aiemman lauttayhteyden. Sillan peruskivi muurattiin vuonna 1996. Silta avattiin liikenteelle vuonna 1997. Sillan ylitse pääsee joko autolla, kävellen tai pyöräillen.

Suomen korkeimmat sillat on kansainvälisesti katsoen vaatimattomia. Suomen merialueella tiet ja laivaväylät risteävät ja maantiekuljetukset on mahdollistettu avattavien siltojen tai lauttojen avulla, eikä siltoja ole rakennettu laivaväylien ylittämistä varten. Suomen korkein paikka ei löydy siis sillalta, vaan tunturin laelta. Suomen korkealla järvien ylitse kaartuvat sillat tarjoavat kuitenkin matkailijoille avarat näköalat Suomen kauniiseen maisemaan ja sen sinisiin vesistöihin.

SILTAA PITKIN KULKEMINEN ON KOKEMUS VESIEN ÄÄRELLÄ

Sininen taivas ja siniset vedet. Siinä on se jokin mikä valloittaa ihmisiä vuosi toisensa jälkeen, ja aiheesta onkin tehty tunnettuja sanoituksia ja taidemaalauksia. Suomen luonnossa kulkijat pääsevät aivan näiden luonnon aarteiden äärelle. Suomessa vaaramaisemat ovat klassisia kohteita, mutta luontomaisemista nauttivien ei kannata unohtaa kohteena myöskään Suomen korkeita siltoja!