SUOMEN KORKEIN PAIKKA SIJAITSEE ENONTEKIÖLLÄ

post thumb
Vaellukset
by Minttu/ on 30 Mar 2021

SUOMEN KORKEIN PAIKKA SIJAITSEE ENONTEKIÖLLÄ

Suomen korkeimpien paikkojen lista sijoittuu suurelta osin Enontekiölle. Siellä sijaitsee jokainen Suomen yli 1 000 metriä korkea huippu ja 60 % Suomen tuntureista. Mutta mikä näistä on Suomen korkein paikka? Se on suomalaisille hyvinkin tuttu tunturi nimeltä Halti. Sen korkein kohta Suomen puolella on peräti 1 323,6 metriä korkea. Haltin huippu sijaitsee Norjan puolella ja on peräti 1 361 metriä korkea.

SUOMEN KORKEIN PAIKKA ON SUOSITTU NÄHTÄVYYS

Tunturit ovat varmasti näyttäviä niin paikallisista kuin turisteistakin. Niitä ajetaan katsomaan pitkänkin matkan päästä ja niille lähdetään usein myös vaeltamaan. Halti tarjoaakin useita eri reittejä, joita pitkin sille pääsee kesät ja talvet joko kävellen tai hiihtäen. Suomen puolelta yleisin lähtöpaikka on Kilpisjärvi noin 55 kilometrin päässä Haltista.

Monet Suomen tunturit eivät jää kauaksi korkeimman kohdan ennätyksestä. Suomen toiseksi korkein kohta on nimittäin Ridnitšohkka, joka on korkeimmillaan 1 317,1 metriä korkea. Se on siis vain noin 6 metriä Haltia matalampi. Suomen kolmanneksi korkein paikka Kiedditsohkka on Haltin sivuhuippu ja se on noin 1 285 metriä korkea.

HALTI EI OLE SUOMEN KORKEIN TUNTURIN HUIPPU

Haltilla sijaitsee Suomen korkein kohta, mutta se ei kuitenkaan ole Suomen korkein tunturin huippu. Haltin huippu nimittäin sijaitsee Norjan puolella. Suomen korkein tunturin huippu taas on Suomen toiseksi korkeimpana kohtana tunnettu Ridnitsohkka, jolla sijaitsee myös Suomen korkeimmalla oleva rakennus. Tämä rakennus toimii puhelinverkon tukiasemana.