MATKAILUN TRENDIT 2024

post thumb
Trendit
by Minttu/ on 26 Feb 2024

MATKAILUN TRENDIT 2024

Joka vuosi matkailun puolelle tulee aina uusia trendejä ja se tekee matkailusta vuosi toisensa jälkeen mielekästä. Matkailu on kehittynyt vuodesta toiseen ja jo useamman vuoden ajan on puhuttu vakavaan sävyyn matkailun vastuullisuudesta. Tutkitaan tarkemmin, mitä ovat matkailun trendit 2024.

Sukupolvia yhdistävät matkailun trendit

Mielenkiintoista on se, että yhä useammin matkalle lähdetään isommalla ryhmällä. Mukaan mahtuvat lasten lisäksi myös isovanhemmat eikä ole myöskään mikään yllätys, jos tätäkin joukkoa on hiukan kasvatettu.

Mukaan mahtuvat usein myös sedät tai tädit perheineen, joten pyrkimys onkin viettää aikaa yhdessä varsin isolla porukalla. Tällöin kohteeksi valikoituu talvisin yleensä sellainen paikka, jossa on aurinkoa ja lämpöä. Suunnaksi voi ottaa tutusti Kanariansaaret. Joten matkailun trendit ovat säilyneet pitkään samoina.

Kesällä kohteena voi olla puolestaan Kreikka, jota pidetään turvallisena sekä hinta-laatusuhteeltaan varmana valintana. Jos seura alkaa väsyttää, voi vetäytyä hetkeksi lepäämään omaan huoneeseen ja silloin on hyvää seuraa uudet nettikasinot.

Soolomatkailu pysyy voimissaan

Myös sellainen ryhmä löytyy, jota ei uudet matkailun trendit hetkauta suuntaan eikä toiseen. Soolomatkailijat löytävät omat kohteensa helposti, mutta saavat myös seuraa muista matkailijoista, joten yksinäisyydestä ei tarvitse kärsiä.

Mielenkiintoista on sekin, että tämä ei ole pelkästään sinkkujen valinta, vaan se innostaa myös monia pariskuntia. Tällä tavalla matkasta tulee juuri sellainen kuin itse haluaa ilman kompromisseja. Näissä tilanteissa kohteeksi valikoituu usein jonkinlainen aktiiviloma.

Hyviä kohteita ovat sellaiset, jotka liittyvät patikointiin. Näitä kohteita onkin paljon tarjolla. Toinen kiinnostuksen kohde on jooga ja rauhoittuminen eikä näille häviä myöskään pyöräily millään tavalla.

Matkailun trendit vievät kohti luksusta

Osa matkailijoista haluaa panostaa omaan hyvinvointiinsa ja siksi kohteesta valikoituu hyvin usein myös luksusta. Huomiota kiinnitetään siihen, että kohteessa on esimerkiksi laadukas hotelli, erinomaista ruokaa tai täydelliset kylpyläpalvelut.

Jos vuoden aikana ei ole mahdollisuutta lähteä kuin kerran kunnolliselle matkalle, kannattaakin siihen panostaa mahdollisimman huolellisesti. Silloin matkailu tuo itselle lisäarvoa ja matkasta pystyy nauttimaan hyvin, kun puitteet ovat erinomaiset.

Myönnettävä on sekin, että jotkut matkailijat nauttivat pelkästään siitä, että voi aamuisin mennä aamiaiselle valmiiseen pöytään. Matkailun trendit muotoutuvat sen mukaan, mikä kenellekin on luksusta.

Luontomatkailu on edelleen yksi matkailun trendi

Aina matkakohteita ei lähdetä hakemaan kovin kaukaa ja siksi luontomatkailu on pitänyt edelleen pintansa. Vaikka matkailun trendit muuttuvat ja uudet suosikkikohteet vaihtuvat, niin luonto vetää aina matkailijoita puoleensa.

Patikointi ja vaellus ovat edelleen houkuttelevia vaihtoehtoja eikä maatilamatkailu myöskään ole pois muodista. Monet kaupunkilaiset kaipaavat maaseudun tai luonnon rauhaa, joten heille on luksusta jo siinä, että luonto on lähellä ja siitä voi nauttia.

Kotieläimet ovat lisäksi monelle uutta, joten maatilalla saa niitä hoitaa sekä rapsutella halunsa mukaan. Varsinkin lapset pitävät maatilamatkailun tuomasta vaihtelusta, vaikka lomapaikka ei edes olisi kovin kaukana kotoa.

Vastuullisuuden merkitystä ei pidä vähätellä

Vastuullisuus on ja pysyy edelleen keskusteluissa eikä matkailun trendit vieläkään siitä luovu. Kestävästä matkailusta on jo puhuttu kauan ja monet hotellit ovat siirtyneet toteuttamaan konseptia, jossa ympäristöllisesti kestävä matkailu otetaan huomioon.

Tämä on edelleen mielenkiintoinen suuntaus ja sitä kannattaakin miettiä syvällisesti ennen kuin lähtee luontoon retkeilemään. Suomen tunturit ovat upea luonnonvara, joten niitä ei kannata pilata piittaamattomuudella.