HIUSTEN PIDENNYS VAI HIUSTENSIIRTO

post thumb
Vaellukset
by Minttu/ on 17 Jun 2022

HIUSTEN PIDENNYS VAI HIUSTENSIIRTO

Retkeily on todella mukavaa ja rentouttava, se poistaa stressiä sekä luonnossa voi nauttia rauhasta ja upeista maisemista. Vaellus Haltille voi olla yksi vaihtoehto ja maisemat ovat parhaimpia, mitä voi olla. Joskus pelin edessä voi tulla stressi siitä, kun hiukset näyttävät ohuilta eikä niin hyvinvoivilta, että tulee miettineeksi, miten niihin vaikuttaa lakin pitäminen päässä koko vaelluksen ajan. Epäilemättä herää kysymys ohenevatko hiukset entisestään vai voiko sen jotenkin estää. Onko hiusten pidennys vaihtoehto?

HIUSTEN PIDENNYS NAISILLA, ENTÄ MIEHILLÄ?

Naisilla on helppoa siinä mielessä, että jos hiukset tuntuvat ohuilta eikä poninhännästä tule kunnollista, on helppo mennä ostoksille ja hankkia itselleen hiuksiin pidennyksen. Jos hiukset voivat huonosti, omat hiukset voi leikata lyhyemmiksi ja pidennyksillä saa niihin mukavasti tuuheutta sekä poninhäntäkin näyttää jälleen paremmalta.

Mitä pipon tai lippiksen pitäminen vaelluksella aiheuttaa päänahalle? Ainakaan niistä ei tule vahinkoa niin paljon kuin luullaan. Jos päänahkaa pitää puhtaana siten, ettei se ole rasvainen tai hilseilevä, voi päähinettä käyttää ja sen alla voi myös olla hiusten pidennykset. Mitä puolestaan mies voi tehdä, jos tuntuu, että hiukset ohenevat ja jakaus alkaa näyttää yhä vain leveämmältä?

Mieskin voi kokeilla hiusten pidennyksiä, mutta harva niitä tulee laittaneeksi. Usein ensimmäinen keino on vaihtaa kampauksen tyyliä ja leikata hiukset eri tavalla. Jos uskallusta riittää, niin toinen taas ajaa päänsä kaljuksi eikä ongelma ole enää niin suuri. Valitettavan moni stressaa hiustenlähtöä ja siksi se tulee yhä suuremmaksi ongelmaksi.

ONKO HIUSTENSIIRROSTA HYÖTYÄ?

Hiustensiirto on aina hyvä vaihtoehto silloin, jos hiusraja karkaa ylöspäin tai hiukset harvenevat. Monet klinikat tarjoavat ilmaista palvelua, jolloin asiantuntijalta voi kysyä, onko hiustensiirto mahdollista ja mitä se toimenpiteenä vaatii. Konsultoinnin aikana saa vastauksia kysymyksiin ja kaikki epäselvät asiat saa selvitettyä. Klinikan valinnassa on hyvä olla tarkkana ja valita sellainen, joka avoimesti ja tarkasti kertoo toimenpiteestä, rahoitusvaihtoehdoista sekä siitä, mitä tapahtuu toimenpiteen jälkeen.

Hiustensiirrosta on se hyöty, että kun implantit otetaan niskasta, ne eivät ole samalla tavalla ole alttiita esimerkiksi juuri kaljuuntumiselle ja uusista hiuksista on hyötyä pidemmäksi aikaa. Hiusten pidennys voi kestää puoli vuotta, mutta hiustensiirrosta on apua moneksi vuodeksi. Kun lähtee hiustensiirtoon, on heti ajateltava, että prosessi on ainakin vuoden mittainen. Lopulliset tulokset ovat näkyvillä vuoden päästä ja hiuksia on hoidettava koko tuon ajan ohjeiden mukaisesti. Tärkeintä on siis ymmärtää täysin, mihin sitoutuu, että kaikki on sen arvoista, mihin rahansa sijoittaa.

HIUSTENSIIRTO VAI HIUSTEN PIDENNYS NAISELLE?

Nykyään hiustensiirto ei ole vain operaatio, joka voidaan toteuttaa miehille. Se voidaan tehdä naisille samalla tavalla. Jos hiukset ovat harventuneet ja jakaus on aina vain leveämpi, on hyvä ratkaisu tehdä hiustensiirto hiustenpidennysten sijasta. Aikaa todellakin kuluu, mutta sen jälkeen kaikki on pysyvää.

Samalla tavoin kuin miehillä, myös naisilla implantit otetaan niskasta. Hiuksia ei tarvitse ajaa lyhyeksi, koska pidempiä hiuksia voidaan ottaa. Vähän tekniikasta riippuen, koko niskan aluetta ei tarvitse ajaa lyhyeksi. Se alue, mistä implantit on otettu, jää mukavasti toisten hiusten alle eikä erotu tyhjänä alueena niskasta. Sekin on muistettava, että koskaan implantteja ei poimita yhtään enempää kuin niitä tarvitaan. Monella jääkin paljon hiuksia varastoon.

MILLAISET KUSTANNUKSET HIUSTENSIIRROSTA SYNTYY?

Hiustensiirron hinta riippuu monesta tekijästä. Ensinnäkin siitä, millä klinikalla aikoo siirron tehdä ja toisekseen siitä, kuinka paljon siirteitä tarvitaan. Siksi ilmainen konsultaatio auttaa arvioinnissa, millaisesta toimenpiteestä on kysymys. Lopullinen konsultaatio tehdään, kun hiustensiirrosta on päätetty ja kirurgi näkee hiukset ensimmäisen kerran niin sanotusti livenä. Monet käyvät hiustensiirrossa ulkomailla eikä se ole tänä päivänä mikään ongelma.

Esimerkiksi Turkissa tapahtuvat hiustensiirrot on tehty ‘paketeiksi’, joihin sisältyy matkat hotellille, hotelli sekä itse toimenpide. Sen lisäksi, paketista riippuen, siihen sisältyy jälkihoitoon tarkoitetut tuotteet ja parhaimmissa tapauksissa vielä seuranta kerran tai kahdesti kuukaudessa, jolloin potilaan edistymistä tarkkaillaan ja annetaan tarvittavia lisäohjeita. Näitä tapaamisia varten ei edes tarvitse matkustaa Turkkiin vaan ohjeet annetaan puhelimitse. Tapaamiset sisällytetään myös hintaan.

Lisäksi jotkut klinikat tarjoavat mahdollisuutta hyödyntää toimenpidettä, jossa tehdään uusi hiusraja sekä lisätään tuuheutta. Kaikki voidaan tehdä kerralla eikä kahta operointi kertaa tarvita. Siinä myöskin tulee säästöä ja saman vuoden aikana alkaa kasvu sekä hiusrajan uudistamisen myötä että tuuheuttamisessa, jolloin lopputulokset tulevat näkyviin rinta rinnan. Kun päänahkaa hoitaa, siinä hoituu molempien operaatioiden lopputulokset.

HIUSTEN PIDENNYS SOPII JOILLEKIN

Palataksemme vielä hiustenpidennykseen, se sopii hyvin niille, joiden hiusten kasvu on hidasta. Hiuksethan kasvavat keskimäärin sentin kuukaudessa ja kasvuvaihe kestää aina kahdesta jopa kahdeksaan vuoteen. Ne henkilöt, joilla kasvuvaihe on suhteellisen lyhyt eli pari vuotta, eivät hiukset milloinkaan ehdi kasvaa kovin pitkiksi, kun ne lopulta kasvuvaiheen päätyttyä irtoavat. Tähän ongelmaan hiusten pidennys on hyvä ratkaisu ja sillä saa nopeasti itselleen apua. Pituuteen ei hiustensiirrolla juurikaan voi auttaa.

Kun hiukset ovat mieleiset, on helppo liikkua ihmisten ilmoilla, lähteä vaeltamaan vaikkapa Haltille tai liikkua muuten ystävien seurassa häpeämättä omia hiuksiaan. Oma itsetunto saa hyvää nostetta, kun hiukset näyttävät hyvältä ja itse on niihin tyytyväinen. Se onkin monella perussyy sille, että operaatioon tai pidennyksiin lähdetään. Hiusten ja päänahan hoito on yksi tärkeä asia, mutta ei myöskään voi unohtaa hyviä elämäntapoja sekä ravinnon merkitystä. Kun ihminen voi kokonaisuutena hyvin, voivat myös hiuksetkin!